dissabte, 21 de novembre del 2009

COMPETÈNCIA COMUNICATIVA

...i és que és tant necessari dominar la capacitat de comunicar-nos!

Dominar el saber no ens assegura poder-lo transmetre. De vegades, qui més sap, més li costa exterioritzar allò que sap ja que ha de tenir la facilitat d'acotar, ordenar i reduir els coneixements perquè l'oient pugui rebre d'una manera ordenada i clara els continguts que li són exposats.
D'altra banda quan no dominem allò que volem transmetre tenim el perill de bloquejar-nos perquè no ens sentim segurs del nostre discurs, per aquest motiu, cal preparar-lo i ordenar-lo.
Hi ha qui té una gran habilitat comunicativa, i social (el conegut "dot de gent") i curiosament, no li cal uns grans coneixements ni un quoficient intel·lectual virtuós, ja que l'habilitat social li atorga una gran credibilitat en el seu discurs.

En resum, ja sigui per una raó o una altra, vull posar de manifest la importància de la competència comunicativa (discurs, comunicació no verbal, empatia, tons de veu...) com un element essencial i bàsic per tota situació vital i sobretot educativa.

Si entrem en el terreny de l'art...
Un artista ha de tenir aquesta competència davant la manifestació artística que proposa ja que aquesta ha de commoure l'espectador, l'oient, el lector...i quan dic commoure em refereixo a que d'alguna manera ha de canviar alguna cosa a dins seu, ha de fer-lo reaccionar, pensar, sentir, emocionar de la mateixa manera que una persona ens fa vibrar en el seu discurs...

1 comentari:

  1. Blanca,

    Aquest escrit el vas fer després d'anar a les jornades de la WEB MEDIATITZADA, oi?

    ResponElimina