dijous, 12 d’agost de 2010

Jo també vaig ser-hi!

A COR OBERT!

del 11 al 23 d'agost de 2010

Direcció artística: Peter Thiemann

Des del seus inicis, AIMS ha destacat per ser un projecte singular al panorama cultural espanyol, tant per la internacionalitat, que genera un intens intercanvi cultural, com per la creació paral•lela del primer i únic Festival Pedagògic del país: l’ AIMS Festival. Joves talents d’arreu del món surten de les aules per oferir el seu virtuosisme a la Catalunya Central.

La passada edició, sota el lema “Pell de gallina”, l’Acadèmia i el seu Festival reivindicaven l’essència de l’objecte del Festival: la música com a vehicle dels sentiments més íntims; la música de cambra. Enguany el Festival centra el seu repertori en els grans autors russos: Txaikovski, Prokòfiev i Xostakóvitx, entre d’altres. Una música que despulla els cors dels seus autors, que crida al romanticisme més explícit, als sentiments esbocats d’un primer enamorament de joventut. Per això, i per la naturalesa del propi Festival Pedagògic, que reuneix tots aquests joves intèrprets amb tantes ganes de sentir i expressar, el lema d’enguany és “A cor obert!”.

AIMS Festival posarà totes les emocions a flor de pell al llarg de 21 actuacions programades. Dotze concerts de cambra de format clàssic, es repartiran entre el Teatre de Solsona, les esglésies de la comarca del Solsonès, la ciutat de Mollerussa, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida i el Kursaal de Manresa, que juntament amb la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona, s’incorporen per primer cop al Festival.

A més el Festival inclou els següents concerts:

AIMS Social: és la vessant més social del projecte. Els alumnes i professors de l’Acadèmia es desplacen per oferir cinc concerts en hospitals, casals de gent gran, centres per a disminuïts psíquics, drogodependents o centres d’acollida, donant l’oportunitat als seus interns de viure la música a primera línia.

AIMS Al Carrer: entre els dies 16 i 19 d’agost, els alumnes d’AIMS ofereixen quatre concerts de mitja hora als carrers del casc antic de Solsona. En aquests petits recitals s’hi inclourà repertori de la música tradicional catalana, de ben segur reconeguda per tothom.

AIMS Crea: en un dels concerts del festival, concretament al concert que es celebra a Sant Llorenç de Morunys el divendres 20 d’agost, s’estrena una obra, especialment encarregada per AIMS, del jove compositor català Luís Codera Puzo. D’aquesta manera, AIMS participa en la creació de nou repertori i ho fa oferint l’oportunitat a joves del país de projecció internacional.

Els professors d’AIMS, solistes de reconegut prestigi internacional, actuen en deu concerts de cambra, i els alumnes prenen protagonisme en catorze ocasions, presentant públicament els resultats del seu treball musical i acadèmic.

En la selecció dels espais per als concerts celebrats dins de la comarca del Solsonès, s’ha tingut en compte el valor representatiu del patrimoni històric i arquitectònic català. Els indrets escollits són: el casc antic de Solsona, l’església d’Olius, el Santuari del Miracle de Riner, l’església Santa Maria de Sant Llorenç de Morunys, l’església de Sant Julià de Ceuró (Castellar de la Ribera) i la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona.

L'ACADÈMIA:


L' Acadèmia Internacional de Música de Solsona i l’AIMS Festival són activitats organitzades per SONOS i l'Ajuntament de Solsona per novè any consecutiu.

Des dels seus inicis, les nostres activitats han tingut un propòsit clar i ambiciós: la creació d’un fòrum internacional d’alt nivell d’ensenyament musical: l’AIMS. El projecte va dirigit tant a joves músics i formacions de cambra, encara estudiants però prometedores, com a instrumentistes i grups ja professionals interessats en aprofundir coneixements amb professors d’alt prestigi internacional.

AIMS parteix de la convicció de que els joves estudiants del nostre país mereixen i tenen dret a accedir a la millor formació. AIMS concentra tots els esforços per posar a la seva disposició els elements necessaris per a que puguin viure la seva futura professió durant dues setmanes. Els estudiants gaudeixen d’un extraordinari professorat i d’un enriquidor intercanvi cultural gràcies a la gran diversitat de procedències de l’alumnat. El calendari de treball segueix una programació molt intensiva. Els participants han de presentar el seu treball a l’AIMS Festival. L’entorn tranquil de la comarca del Solsonès afavoreix la concentració necessària per a aquest tipus de treball. A més a més, una organització feta a mida i les infraestructures idònies que la ciutat ofereix, fan d’AIMS un referent a escala internacional. Així doncs, podem enorgullir-nos d’haver esdevingut un model a seguir entre aquelles ofertes de caràcter similar a nivell nacional i internacional.

Una de les singularitats, i alhora clau de l’èxit del projecte, és l’AIMS Festival, que completa l’oferta formativa de l’Acadèmia. L’objectiu d’aquesta part del projecte és oferir l’oportunitat als músics i les formacions de cambra de viure la música com a professió, presentant els resultats del seu treball a l’escenari, i traslladar l’activitat docent més enllà de les aules, per tal que la gent de la comarca, i d’arreu del país, pugui gaudir de la millor música.

JO TAMBÉ VAIG SER-HI:
CATALUNYA MÚSICATRANSMISSIÓ DES DEL TEATRE COMARCAL DE SOLSONA

FESTIVAL AIMS 2010
"Fine Arts Quartet amb Seon-hee Myong".
Dmitri Xostakóvitx: Quartet n. 7, op. 108.
Aleksandr Glazunov: "Novelettes", op. 15.
Robert Schumann: Quintet amb piano, op. 44.
Fine Arts Quartet.

Seon-hee Myong, piano.
(90m)

Fine Arts Quartet
http://www.aims.cat/ca/el-festival/programacio/1-concert-inaugural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada